Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

Projectes

PROJECTES QUE DONEN VALOR AFEGIT

steam

STEAM

Són les sigles que identifiquen les disciplines Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics. En l’àmbit educatiu cada cop es treballa més en projectes interdisciplinaris alimentats a partir de les disciplines anteriors. Això ens permet incorporar els coneixements curriculars d’assignatures com la plàstica, les ciències, matemàtiques, tecnologia, així com treballar les diferents competències, actituds i comportaments propis del treball en equip. En aquests projectes la tecnologia actua com a unió amb la resta de matèries, ja sigui perquè els projectes la creen o la utilitzen per desenvolupar quelcom nou.

Lego Education WeDo 2.0 a cicle Mitjà i cicle superior mitjançant aquest material les ciències prenen forma i vida. A partir de peces de lego, un software educatiu i un projecte científic dins del marc del currículum escolar els alumnes exploren, creen i comparteixen els seus descobriments científics a mesura que construeixen, programen i modifiquen els projectes amb equip!

Story Starter: una eina que és molt útil a l’hora d’elaborar expressions escrites i millorar habilitats comunicatives. Aprenen a estructurar la seva història, a treballar en equip i desperten la seva creativitat d’una manera molt divertida i motivadora.

Mindstorm a cicle superior motiva als alumnes a dissenyar, construir i programar robots mitjançant l’ús de motors, sensors, engranatges, rodes i eixos així com altres components

robotica

Robòtica educativa

L’objectiu d’aquest projecte es centra en impulsar la programació a les aules d’Educació Infantil i Primària per a promoure el pensament lògic i creatiu i la capacitat d’anàlisi i en la resolució de problemes reals i a més:

Fomentar l’intercanvi d’estratègies i coneixements entre alumnes per consolidar un aprenentatge significatiu i competencial.

Aprendre a marcar-se objectius i a establir una seqüència per arribar-hi.

Engrescar alumnes poc motivats per continguts formalment més acadèmics.

Fer ús de la tecnologia no com un simple instrument, sinó integrat en el context de situacions d’aprenentatge.

Desenvolupar de manera pràctica i didàctica habilitats motores i cognitives.

bee

Bee bots a infantil i cicle Inicial

A través d’una simpàtica abella els alumnes tenen el seu primer contacte amb la programació informàtica. Amb ella juguen i alhora aprenen aspectes com la seqüenciació, la lateralitat i la noció espacial, així com el treball en equip, l’espera, la curiositat, els reptes i la creativitat.
Aquest material permet treballar des de conceptes matemàtics a aspectes lingüístics o d’entorn.

duna

Projecte Duna

Adreçat als alumnes de cicle infantil de l’escola per treballar des de la infantesa els valors per conviure en societat, una convivència basada en companyerisme, caliu, comprensió, estima, respecte,etc.

phappy

Projecte Happy

Ensenyar a resoldre conflictes entre iguals de manera positiva entrenant les competències emocionals bàsiques. Aquest és l’objectiu de Happy, un videojoc que ajuda a prevenir l’assetjament escolar. El projecte, dirigit pel departament de psicologia de la UdL és el primer videojoc per entrenar les competències emocionals per solucionar els conflictes entre nens. Consciència emocional, regulació de les emocions, autoestima i comunicació assertiva són les eines bàsiques que treballa el joc mitjançant 25 situacions fictícies de conflicte, 15 al pati de l’escola i 10 entre germans. Els nens i les nenes han d’explicar com se sentiria si un company el rebutgés, es volgués aprofitar d’ell o necessités ajuda. Després, li demanen que triï una manera de resoldre el conflicte.

conte

PUC

“Posa’t Un Conte”, és una eina pedagògica per treballar l’educació emocional, de nens i nenes de 3 a 6 anys, que aprofita una de les fases primordials en desenvolupament dels infants com és el joc simbòlic Mitjançant la representació teatral, el conte i les disfresses aconseguim treballar un aspecte bàsic de la persona que influeix directament en el desenvolupament de totes les altres intel·ligències i en l’assoliment d’aprenentatges dels alumnes. A l’escola disposem de 3 pacs que treballen uns valors diferents:

La Màgia del bosc: autoestima i diversitat.

El pacte del foc: habilitats socials, de comunicació i responsabilitat.

Desordre monstruós: escolta, resolució de conflictes i treball en grup.

aules

Aules Grup Petits 3, 4 i 5. Grup Mitjans 6, 7 i 8. Grup Grans 9, 10 i 11.

Van ser dissenyades amb la intenció de realitzar activitats creatives de matemàtica, ciència, art musical o artístic i valors, en que grans i petits han de conviure junts i per tant han de crear nous vincles, aprendre a treballar amb més diferències que les habituals i aprendre tant a ajudar com agrair de ser ajudat.

De forma setmanal i passant dos cops per 10 ambients diferents els alumnes de P3, p4 i p5 gaudirem de:

Mini mons: Els mini mons es un espai on es creen situacions de la vida real en petita escala, lligat amb el joc simbòlic.

Natura Aquest ambient permet la construcció i la representació a través de diferents elements fomentant la creativitat i la imaginació

Artistes: Compartir el plaer relaxant de pintar amb aquarel·les un mandala amb els companys, i descobrir tonalitats de colors nous barrejant pintures i mostrar-los en un mural col.lectiu. ‘”Els Artistes comparteixen el plaer de crear i descobrir diferents tonalitats de colors i materials”.

Disfressa’t: És un espai on els infants poden gaudir disfressant-se i agafar diferents rols durant l’aula. També hi ha un espai de maquillatge on es pinten els uns als altres. L’objectiu és que es coneguin entre els diferents cursos i que els grans ajudin o pintin als petits.

Fer i desfer: Manipulació i experimentació amb diferents tipus de materials reciclats. La creativitat i la imaginació com elements fonamentals per elaborar les seves grans creacions.

La caseta de xocolata: Xococuina, xocodescoberta, xocomaths, xocolateria i gelateria, a l’aula de la caseta de xocolata. Cuinem i descobrim la: ingredients,tipus origen, receptes, mesures,… I gaudim pintant amb xocolata.

Sensacions: mitjançant el massatge els nens aprenen a reconèixer el seu cos i a valorar les sensacions de relaxació i calma. Utilitzem pilotes, mocadors , plomes i les mans. Amb música relaxant i incens per aromatitzar l’aula.

Experimentem i descobrim! Fem neu, juguem amb els colors i en creem de nous, experimentem amb llet i colorant, ens convertim en arqueòlegs que busquen objectes amagats i juguem amb l’aigua.

Llum i color

Tots a l’una! és un espai on pretén desenvolupar el treball en equip, la coordinació, la creativitat i l’ajuda als més petits. El GRAN TAMANY és el protagonista.

 

GRUP DE MITJANS

Jocs de taula: La pràctica dels jocs de taula es troba en la base de l’experimentació: jugar és experimentar, però en el joc també hi ha descoberta i, sobretot, presa de decisions. Jugant s’aprèn a viure, a conviure i a compartir. Els jocs de taula posen a l’alumne en el centre; els jugadors, i ningú més, són els protagonistes, sense ells no hi ha activitat.

INHALA I EXHALA: El ioga és una pràctica positiva en l’etapa de creixement. Mitjançant el ioga, els nens i nenes exerciten la seva respiració i aprenem a relaxar-nos per fer front a l’estrès, a situacions conflictives, i a la falta de concentració, problemes evidents en la societat actual, afavorint la seva salut física i emocional. Al no ser un exercici de competició, disminueix l’agressivitat i afavoreix la capacitat de concentració; tot plegat summament important per al progrés escolar i la integració social. Les postures i moviments de Ioga ofereixen als nens, la possibilitat de divertir-se imitant en les diverses postures, els diferents animals que les posicions simulen. El ioga per a nens és una manera divertida de desenvolupar el seu potencial creatiu i la seva capacitat de resoldre problemes i superar reptes.

Inflant globus: L’objectiu principal és la utilització del mètode científic i l’experimentació per treballar i conèixer les principals qualitats físiques de l’aigua, l’aire i les fonts d’energia renovables. L’objectiu principal és transmetre al nostre alumnat nous recursos i mitjans per construir els seus coneixements.

Taller de fang: permet aprendre a modelar amb les mans sense eines, tot adquirint el concepte de volum treballant la proporció i la motricitat. Aprenent a utilitzar les eines adequades en cada cas i desenvolupant la imaginació i la creativitat a partir d’ un material diferent.

Aprenem a fer un entrepà: L’objectiu principal és treballar l’autonomia i iniciativa personal dels alumnes. Saber-se desenvolupar en el món de la cuina i agafar el gust per aquesta. Treballarem amb productes de la dieta Mediterrània i al mateix temps parlarem del menjar saludable i no saludable. Fer-los observar que estan preparant una recepta saludable(un entrepà) per berenar o esmorzar, en comptes de menjar una peça de bolleria industrial ; i de la importància que té aquest menjar saludable i els bons hàbits pel que fa a l’alimentació, per poder aconseguir el benestar físic.

Fora la vergonya: L’aula s’organitzarà de manera que els alumnes hauran de formar diversos subgrups de 4-5 persones per realitzar diferents activitats o dinàmiques relacionades amb  l’expressió corporal. Aquestes dinàmiques tindran un fil conductor que desmboca a una gran representació que posarà en comú totes les activitats treballades anteriorment.

Jocs tradicionals, les bitlles catalanes: El pati estarà dividit en tres fileres, on al final de cada filera hi haurà sis bitlles. A cada filera hi haurà un equip de 6-7 participants, els quals hauran de tombar les bitlles per poder aconseguir la màxima puntuació.

Realitat virtual: L’objectiu principal és transformar dibuixos/plantilles bidimensionals a objectes interactius en 3D a partir de la realitat virtual augmentada.

How to make easy cookies: Primerament es visionarà un vídeo en Anglès sobre com fer les home cookies, video el qual explica molt bé tot el procés, desde la mesura fins a la manipulació,i finalitzant amb la cocció. Després és parlarà sobre com mesurar els ingredients, com barrejar-los i fer la massa. Més tard ells sols manipularan la massa per aconseguir la figura desitjada. Finalment anirem a la cuina a fornejar-les.

Treballem amb la llana: L’activitat consisteix a perforar tot el contorn d’una figura, després escolliran el color de llana que més els agradi I intentaran passar-lo per l’agulla ( la llana és gruixuda, però les agulles són molt grans; si no se’n surten s’ajudaran uns als altres o la mestra els l’enfilarà. Faran un nus al capdavall del fil I aniran passant per tots els orificis que hauran punxat primerament fins a acabar el contorn de la figura. Treballar amb una agulla (adequada per l’edat del nen/-a) i anar veient com s’omple de color a cada passada és molt atractiu!!!

conversa

Auxiliar de conversa

In our school, we have a native teacher. She speaks with our students using different methodologies; singing songs, playing games and performing daily routines. We want our students to use the English language as confidently as possible and to be able to use it with fluency and accuracy.

A l’escola hi ha una Native Teacher English que realitza conversa en anglès des de l’alumnat de P3 fins a 6è amb diferents metodologies: jocs, cançons, preguntes, petites representacions de la vida real: situacions de compra, petits fragments teatrals, grups de conversa, etc. L’objectiu final és aconseguir que els alumnes siguin competents per viure en un món cada dia més global.

1569500002215

Sostenibilitat

Potenciem els programes que ens encaminen a esdevenir escoles sostenibles i tots aquells hàbits i valors que vivim en el dia a dia, educant des de l’exemple. Són maneres diferents i positives d’educar en la sostenibilitat i en el compromís per un món millor. El reciclatge a l’aula i al pati, les activitats amb materials reutilitzables o els jocs de taula amb materials reciclats en són un exemple. I l’experiència magnifica de poder conèixer, experimentar, aprendre i gaudir de l’hort a l’escola!

fentpoble

Col·laboracions amb el poble, fent poble

Activitats i propostes del municipi lector, Plans Educatius d’Entorn, activitats intergeneracionals del Casal d’avis, aplecs de la sardana.

chromebooks

Noves tecnologies

Tablets, cromebooks, pdi. Les escoles vedruna treballem amb les Google Apps for Education, unes aplicacions que a través de tablets, aules d’informàtica, pissarres digitals i Chromebooks permeten aprendre el coneixement de manera paral·lela a altres metodologies emergents igual de útils, eficients i necessàries. Amb aquests instruments volem facilitar a l’alumnat noves maneres de rebre l’aprenentatge, així com presentar-los noves maneres d’afrontar i resoldre situacions i/o plantejaments. En definitiva aprendre continguts de les diferents àrees curriculars mitjançant aquests innovadors materials.

noves

Canvis emergents

Contínuament es valora la possibilitat d’introduir o no nous mètodes d’ensenyança aprenentatge. En els darrers anys hem incorporat diferents projectes per afavorir els aprenentatges basant-nos en la teoria de les intel·ligències múltiples, en l’aprenentatge mitjançant aplicatius informàtics o la proximitat amb l’entorn. I en l’actualitat es plantegen canvis en nous materials més enriquidors per adaptar-nos a les noves necessitats que sorgeixen.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.