Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

Una mica d’història

HISTÒRIA

Història de Vedruna Mollerussa

Els orígens de la nostra escola daten de l’últim terç del segle XIX. El rector de la parròquia, Antoni Fornells, l’any 1875 sol·licità a la superiora general, Gna.Paula Delpuig, que unes representants de la institució s’instal·lessin a Mollerussa. La petició va ser denegada i més tard, el 1880, la tenacitat del sacerdot, que va adquirir uns terrenys i posteriorment hi va aixecar els murs de la futura escola, despertà l’admiració de la Gna. Paula, que accedí a la nova proposta formulada pel prelat. En aquell moment, un grup de quatre germanes iniciaren la missió amb pocs recursos materials i sense infraestructures. Únicament una gran dosi d’experiència, saviesa i treball foren les eines emprades per encertar un projecte revulsiu, agosarat i de qualitat que poc a poc aniria calant en el substrat col·lectiu de la seva gent. D’aleshores ençà, l’empremta de la comunitat Vedruna s’ha fet palesa en el dia a dia de l’entorn més immediat.

Una escola referent

L’any 1965 s’edificà una altra escola que avui dia encara és un referent en l’àmbit escolar del nostre territori, i que ha estat engrandida i renovada en etapes més recents, davant la necessitat d’ampliar les línies d’ensenyament per donar resposta a l’allau de sol·licituds de places escolars.

Certament, amb pols ferm i decidit, l’esperit de la fundadora ha bategat amb força en la configuració de la Mollerussa moderna que avui posseïm. Cal destacar l’estreta col·laboració mantinguda amb el centre educatiu dels Germans de La Salle i l’actitud de relació oberta i de servei establerta amb les principals institucions de la localitat.

Els valors humans i cristians que es deriven de la filosofia Vedruna continuaran aportant-nos sentit i transcendència en el futur.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website