Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

“ Del Baix Camp a la Cerdanya : una ruta de llegenda” Amb una parada a Mollerussa amb “Lo Parrot”

El projecte “ Del Baix Camp a la Cerdanya : una ruta de llegenda” és fruit del treball d’alumnes i docents de les diferents escoles de la xarxa VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ

El projecte té com a objectiu digitalitzar les llegendes de l’entorn proper a cada escola , de manera que els infants i joves no només són coneixedors de la cultura i tradicions sinó que a més esdevenen creadors i divulgadors de contingut, ja que mitjançant eines de Realitat Virtual i Realitat Augmentada converteixen la narrativa popular en un producte multimèdia. La Realitat Augmentada és una de les denominades tecnologies emergents que comença també a trepitjar les aules. Son múltiples les possibilitats educatives que té en el projecte, la barrera entre la realitat física i la realitat virtual queda desdibuixada.

El llegendari ha estat elaborat per alumnes de cicle superior de Primària i alumnes de 1r i 2n d’ESO. Ha estat un projecte que ha vinculat sobretot l’àmbit lingüśtic amb l’àmbit artístic i el digital amb la finalitat no només de millorar el treball d’expressió escrita, sinó també d’incentivar només metodologies de treball a l’aula i millorar la competència digital dels alumnes.

A la nostra escola hi han participat els alumnes de 5è amb la llegenda de “Lo Parrot”.

El producte final, resultat d’un procés que a l’escola ha durat mesos, s’ha publicat a la plataforma pública del MOBILE HISTORY MAP on podreu gaudir de les geolocalitzacions, de les narratives escrites i orals de les llegendes i de material àudiovisual que acompanya cada llegenda.

En aquest espai web:  https://vedrunacatalunya.cat/llegendari . trobareu també un enllaç amb totes les llegendes en Realitat Augmentada.

Podreu experimentar:
  • 60 llegendes geolocalitzades que han passat del paper a la pantalla
  • de 36 escoles de 31 poblacions de Catalunya
  • amb més de 1000 alumnes participants
  • amb 200 continguts multimèdia generats

Desitgem que us agradi!

A més,  aquest divendres 12 de juny es farà una presentació pública del projecte en format webinar dirigit a tota la comunitat educativa i OBERT A TOTHOM que tindrà lloc a les 16:00h.

Per inscriure’us cal clicar al següent formulari: FORMULARI INSCRIPCIÓ

Banner Publicitari

 

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website