Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

Projectes

PROJECTES QUE DONEN VALOR AFEGIT

IMG-20201002-WA0003 pc

STEAM

Són les sigles que identifiquen les disciplines Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics. En l’àmbit educatiu cada cop es treballa més en projectes interdisciplinaris alimentats a partir de les disciplines anteriors. Això ens permet incorporar els coneixements curriculars d’assignatures com la plàstica, les ciències, matemàtiques, tecnologia, així com treballar les diferents competències, actituds i comportaments propis del treball en equip. En aquests projectes la tecnologia actua com a unió amb la resta de matèries, ja sigui perquè els projectes la creen o la utilitzen per desenvolupar quelcom nou.

Lego Education WeDo 2.0 a cicle Mitjà i cicle superior mitjançant aquest material les ciències prenen forma i vida. A partir de peces de lego, un software educatiu i un projecte científic dins del marc del currículum escolar els alumnes exploren, creen i comparteixen els seus descobriments científics a mesura que construeixen, programen i modifiquen els projectes amb equip!

Story Starter: una eina que és molt útil a l’hora d’elaborar expressions escrites i millorar habilitats comunicatives. Aprenen a estructurar la seva història, a treballar en equip i desperten la seva creativitat d’una manera molt divertida i motivadora.

Mindstorm a cicle superior motiva als alumnes a dissenyar, construir i programar robots mitjançant l’ús de motors, sensors, engranatges, rodes i eixos així com altres components

DSC_0031 pc

Robòtica educativa

L’objectiu d’aquest projecte es centra en impulsar la programació a les aules d’Educació Infantil i Primària per a promoure el pensament lògic i creatiu i la capacitat d’anàlisi i en la resolució de problemes reals i a més:

Fomentar l’intercanvi d’estratègies i coneixements entre alumnes per consolidar un aprenentatge significatiu i competencial.

Aprendre a marcar-se objectius i a establir una seqüència per arribar-hi.

Engrescar alumnes poc motivats per continguts formalment més acadèmics.

Fer ús de la tecnologia no com un simple instrument, sinó integrat en el context de situacions d’aprenentatge.

Desenvolupar de manera pràctica i didàctica habilitats motores i cognitives.

bee

Bee bots a infantil i cicle Inicial

A través d’una simpàtica abella els alumnes tenen el seu primer contacte amb la programació informàtica. Amb ella juguen i alhora aprenen aspectes com la seqüenciació, la lateralitat i la noció espacial, així com el treball en equip, l’espera, la curiositat, els reptes i la creativitat.
Aquest material permet treballar des de conceptes matemàtics a aspectes lingüístics o d’entorn.

duna

Projecte Duna

Adreçat als alumnes de cicle infantil de l’escola per treballar des de la infantesa els valors per conviure en societat, una convivència basada en companyerisme, caliu, comprensió, estima, respecte,etc.

IMG-20200213-WA0002

Dia en Família

Aquesta activitat té com a finalitat fomentar la participació de les famílies en el dia a dia de l’escola, ens permet acostar als alumnes a una realitat amplia que els ajuda en el procés de socialització i els proporciona competències, coneixements necessaris per esdevenir ciutadans qualificats, capaços de conviure amb responsabilitat i compromís en una societat plural.

Ens permet crear un vincle entre família i escola, conèixer altres cultures i tradicions que ens faran enriquir els nostres aprenentatges.

Aquesta activitat està molt lligada a dos dels eixos del nostre projecte educatiu: Projecte emociona´t i projecte activa´t.

Adreçat als alumnes de cicle infantil de l’escola per treballar des de la infantesa els valors per conviure en societat, una convivència basada en companyerisme, caliu, comprensió, estima, respecte,etc.

IMG-20201012-WA0000 pc

Projecte Happy

Ensenyar a resoldre conflictes entre iguals de manera positiva entrenant les competències emocionals bàsiques. Aquest és l’objectiu de Happy, un videojoc que ajuda a prevenir l’assetjament escolar. El projecte, dirigit pel departament de psicologia de la UdL és el primer videojoc per entrenar les competències emocionals per solucionar els conflictes entre nens. Consciència emocional, regulació de les emocions, autoestima i comunicació assertiva són les eines bàsiques que treballa el joc mitjançant 25 situacions fictícies de conflicte, 15 al pati de l’escola i 10 entre germans. Els nens i les nenes han d’explicar com se sentiria si un company el rebutgés, es volgués aprofitar d’ell o necessités ajuda. Després, li demanen que triï una manera de resoldre el conflicte.

DSC_0076 pc

PUC

“Posa’t Un Conte”, és una eina pedagògica per treballar l’educació emocional, de nens i nenes de 3 a 6 anys, que aprofita una de les fases primordials en desenvolupament dels infants com és el joc simbòlic Mitjançant la representació teatral, el conte i les disfresses aconseguim treballar un aspecte bàsic de la persona que influeix directament en el desenvolupament de totes les altres intel·ligències i en l’assoliment d’aprenentatges dels alumnes. A l’escola disposem de 3 pacs que treballen uns valors diferents:

La Màgia del bosc: autoestima i diversitat.

El pacte del foc: habilitats socials, de comunicació i responsabilitat.

Desordre monstruós: escolta, resolució de conflictes i treball en grup.

DSC_0274 pc

Aules Grup Petits 3, 4 i 5. Grup Mitjans 6, 7 i 8. Grup Grans 9, 10 i 11.

Van ser dissenyades amb la intenció de realitzar activitats creatives de matemàtica, ciència, art musical o artístic i valors, en que grans i petits han de conviure junts i per tant han de crear nous vincles, aprendre a treballar amb més diferències que les habituals i aprendre tant a ajudar com agrair de ser ajudat.

IMG_0576

Padrins lectors

L’apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de cursos superiors que fan de padrins de lectura i els alumnes de cursos inferiors que fan de fillols. El fet de ser padrí de lectura representa que l’alumne padrí adquireix el compromís principal de participar en l’aprenentatge lector del seu fillol. L’ajuda a aprendre a llegir, alhora que mira d’encomanar-li el gust per la lectura tot engrescant-lo a llegir.

Aula_speaking_2

Auxiliar de conversa

In our school, we have a native teacher. She speaks with our students using different methodologies; singing songs, playing games and performing daily routines. We want our students to use the English language as confidently as possible and to be able to use it with fluency and accuracy.

A l’escola hi ha una Native Teacher English que realitza conversa en anglès des de l’alumnat de P3 fins a 6è amb diferents metodologies: jocs, cançons, preguntes, petites representacions de la vida real: situacions de compra, petits fragments teatrals, grups de conversa, etc. L’objectiu final és aconseguir que els alumnes siguin competents per viure en un món cada dia més global.

Foto8

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les Aules: #OdsVedruna.

La xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació inicia un procés per impulsar  objectius d’aprenentatge vinculats als ODS de la UNESCO.

Pensar en ciutats sostenibles, en igualtat de gènere o en treball decent per a tothom. Cercar iniciatives que contribueixin a conscienciar i actuar en bé de l’eradicació de la pobresa , la fam o l’educació de qualitat. Desenvolupar hàbits i crear impactes a l’entorn del canvi climàtic , la pau i la justícia o la salut.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible afecten molts àmbits , des de les polítiques locals, territorials i globals fins als teixit econòmic, organitzatiu, social i empresarial dels territoris. Però l’èxit passa també per acompanyar les noves generacions a desenvolupar uns hàbits que puguin tenir impactes a curt, mig i llarg termini. D’aquesta manera, la xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació, impulsa un projecte amb un full de ruta pels propers anys que té com a finalitat incloure els objectius de desenvolupament sostenible a les aules dels seus 36 centres repartits arreu de Catalunya.

1569500002215

Sostenibilitat

Potenciem els programes que ens encaminen a esdevenir escoles sostenibles i tots aquells hàbits i valors que vivim en el dia a dia, educant des de l’exemple. Són maneres diferents i positives d’educar en la sostenibilitat i en el compromís per un món millor. El reciclatge a l’aula i al pati, les activitats amb materials reutilitzables o els jocs de taula amb materials reciclats en són un exemple. I l’experiència magnifica de poder conèixer, experimentar, aprendre i gaudir de l’hort a l’escola!

fentpoble

Col·laboracions amb el poble, fent poble

Activitats i propostes del municipi lector, Plans Educatius d’Entorn, activitats intergeneracionals del Casal d’avis, aplecs de la sardana.

IMG-20201021-WA0019

Noves tecnologies

Tablets, cromebooks, pdi. Les escoles vedruna treballem amb les Google Apps for Education, unes aplicacions que a través de tablets, aules d’informàtica, pissarres digitals i Chromebooks permeten aprendre el coneixement de manera paral·lela a altres metodologies emergents igual de útils, eficients i necessàries. Amb aquests instruments volem facilitar a l’alumnat noves maneres de rebre l’aprenentatge, així com presentar-los noves maneres d’afrontar i resoldre situacions i/o plantejaments. En definitiva aprendre continguts de les diferents àrees curriculars mitjançant aquests innovadors materials.

sorral (9)

Canvis emergents

Contínuament es valora la possibilitat d’introduir o no nous mètodes d’ensenyança aprenentatge. En els darrers anys hem incorporat diferents projectes per afavorir els aprenentatges basant-nos en la teoria dels espais d’aprenetatge, en l’aprenentatge mitjançant aplicatius informàtics o la proximitat amb l’entorn. I en l’actualitat es plantegen canvis en nous materials més enriquidors per adaptar-nos a les noves necessitats que sorgeixen.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website